Γλωσσάρι

  • Α λα κρεμ – A la creme:
    με κρέμα γάλακτος-αφρόγαλο-ανθόγαλο
    Λέγεται για σάλτσες που περιέχουν με κρέμα γάλακτος.
  • Αμπατί: λαιμός, κεφάλι, φτερούγες, συκώτι και στομάχι από πουλερικά.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
  • Άγουρο: Κρασί με υψηλή οξύτητα, δίνει την αίσθηση ενός άγουρου φρούτου.
  • Άνθος Αραβοσίτου ή Corn Flour: είναι η κορυφή του αλευριού του καλαμποκιού
  • Αροζέ (arroser): ξαναχύνω ελαφρώς, ραντίζω, διαβρέχω επάνω στο κρέας τον χυμό ή το λίπος του.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
  • Α λα:Α λά. από το γαλλικό Α La που σημαίνει ‘’κατά τον τρόπο τών’’
    πχ. Ρύζι α λα γκρέκ= Ρύζι κατά τον ελληνικό τρόπο.
  • Αλ Ντέντε: Κατά λέξιν ‘’στο δόντι’’  Λέγεται κυρίως για ζυμαρικά αλλά και τα λαχανικά, που έχουν μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατούν, να είναι ζωνανά, τραγανά.
  • Αντσούγια - Anchois - Anchovy:Είναι στην ουσία ο παστωμένος γαύρος, σε φιλέτα ή μη.
  • Αγριοκέρασο - Merise - Wild Cherry:
    Καρπός του δένδρου της οικογένειας των Ροδιδών, Prunus avium.
  • Αλεύρι: είναι μια λεπτή σκόνη που γίνεται από τα δημητριακά ή άλλα αμυλούχα φυτά. Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά τρόφιμα. Συνηθέστερα παράγεται από το σιτάρι, αλλά και το καλαμπόκι, τη σίκαλη, το κριθάρι, και το ρύζι. Το αλεύρι είναι το κύριο συστατικό του ψωμιού, το οποίο είναι βασικό τρόφιμο σε πολλές χώρες, και επομένως η διαθεσιμότητα και επάρκεια του αλευριού είναι συχνά ένα σημαντικό οικονομικό και πολιτικό ζήτημα. Το αλεύρι μπορεί επίσης να παραχθεί από τα όσπρια, όπως και τη σόγια, τα φυστίκια, τα αμύγδαλα, και καρπούς δέντρων.
Σελίδα 1 από 2 επόμενη σελίδα
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!