Γλωσσάρι

  • Ντες: είναι φόρμα κυβική, η οποία δινέται σε κάθε γαρνιτούρα κόβοντας ένα κομμάτι πεισσότερο ή λιγότερο χονδρό. Ζάρια δηλαδή.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
  • Ντιξέλ (duxelles): ψιλοκομμένα μανιτάρια.
  • Ντε-γκρεσέ: αφαίρεση του λίπους από την επιφάνεια ενός ζωμού ή μιας σάλτσας.
  • Νουαζέτ: κατά λέξη φουντούκι. Στη μαγειρική μικρό κομμάτι βούτυρου αλλά και μικρά κομμάτια κρέατος.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
  • Ναπέ: λέγεται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σε κρύα ή ζεστά εδέσματα η επικάλυψη ζελέ, σοκολάτας, σάλτσας, κρέμας κ.α.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!