Πως καθαρίζουμε το σκόρδο

Βήμα 1ο: Αφαιρούμε όσες σκελίδες σκόρδο θέλουμε να καθαρίσουμε και τις βάζουμε σε ξύλο κοπής. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μαχαίρί του chef ή μία μεγάλη επιφάνεια.

Μία βασική τεχνική που μας διευκολύνει να καθαρίσουμε το σκόρδο εύκολα και γρήγορα. Είναι ο καλύτερος τρόπος, για να αφαιρεθεί η φλούδα απλά.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
  • Βήμα 1ο - Αφαίρεση

    Βήμα 1ο: Αφαιρούμε όσες σκελίδες σκόρδο θέλουμε να καθαρίσουμε και τις βάζουμε σε ξύλο κοπής. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μαχαίρί του chef ή μία μεγάλη επιφάνεια.

  • Βήμα 2ο - Άσκηση πίεσης

    Βήμα 2ο: Φέρνουμε το μαχαίρι πάνω από το σκόρδο και το κρατάμε με τη λεπίδα προς το μέρος μας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
  • Βήμα 3ο - Σύνθλιψη

    Βήμα 3ο: Με την επιφάνεια του μαχαιριού ασκούμε στο σκόρδο κατακόρυφη πίεση έτσι ώστε η φλούδα του να "ξεκολλήσει". Με τα χέρια μας την αφαιρούμε και εν συνεχεία κόβουμε το σκόρδο όπως μας λέει η συνταγή.
  • Βήμα 4ο - Κόψιμο για φούρνο

    Στην περίπτωση που θέλουμε να αρωματίσουμε ένα φαγητό με σκόρδο ή να ψήσουμε το σκόρδο στο φούρνο, το κόβουμε ολόκληρο στη μέση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!