Πως αφαιρούμε το φιλέτο του λεμονιού ή του πορτοκαλιού

Βήμα 1ο: Ξεκινάμε κόβοντας τις άκρες του λεμονιού. Εαν κοιτάξουμε το εσωτερικό του από οποιαδήποτε πλευρά θα δούμε ένα σχήμα σαν λουλούδι, να σχηματίζεται από τις ίνες των φιλέτων. Κόβουμε στα δύο, ακριβώς στη μέση και κατα μήκος των κεντρικών ινών.
Πολλές συνταγές ζητάνε τα φιλέτα του λεμονιού, τα οποία χρησιμοποιούμε για το γαρνίρισμα κάποιου φαγητού. Τα φιλέτα από πορτοκάλι χρησιμοποιούνται κυρίως στις σαλάτες.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
  • Βήμα 1ο - Κόψιμο

    Βήμα 1ο: Ξεκινάμε κόβοντας τις άκρες του λεμονιού. Εαν κοιτάξουμε το εσωτερικό του από οποιαδήποτε πλευρά θα δούμε ένα σχήμα σαν λουλούδι, να σχηματίζεται από τις ίνες των φιλέτων. Κόβουμε στα δύο, ακριβώς στη μέση και κατα μήκος των κεντρικών ινών.
  • Βήμα 2ο - Τομή 1η

    Βήμα 2ο: Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε ξανά στη μέση το μισό λεμόνι. Κρατώντας το λεμόνι όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάνουμε μία τομή προς το κέντρο του, πάντα ακολουθώντας τη γραμμή του φιλέτου. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι.

  • Βήμα 3ο - Τομή και αφαίρεση

    Βήμα 3ο: Κάνουμε άλλη μία τομή στην άλλη πλευρά με τον ίδιο τρόπο και χρησιμοποιώντας το μαχαίρι αφαιρούμε το φιλέτο. 
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!