Αβγά Γεμιστά με Σάλτσα Κάππαρης και Πάπρικα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βράζουμε τα αβγά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά για να γίνει ο κρόκος σφικτός. Τα κρυώνουμε σε άφθονο νερό για να τα καθαρίσουμε ευκολότερα.

Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε προσεχτικά το κρόκο.

Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το ελαιόλαδο, τη κάππαρη (αφού τη ξαλμυρίσουμε), τη φέτα, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρώς.

Γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα από το μπλέντερ, με ένα κουταλάκι του γλυκού.

Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη πάπρικα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 αβγά
  • 1 κ. γλυκού κάππαρη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλυτζ. φέτα
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • πάπρικα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...