Πώς φτιάχνουμε Εσκαλόπ ή Σνίτσελ

Βήμα 1ο: Κόβουμε με κοφτερό ίσιο μαχαίρι για κρέατα υπολογίζοντας περίπου 200 γρ. για κάθε μερίδα.

Τα εσκαλόπ είναι κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου που τα κάνουμε, με τη βοήθεια του μπάτη, λεπτά π.χ. το σνίτσελ είναι εσκαλόπ. Καλό είναι να μην κόβουμε πολύ λεπτές τις φέτες του κρέατος πριν τις χτυπήσουμε γιατί έτσι καταστρέφονται οι ίνες και γίνονται σκληρές κατά το μαγείρεμα. Τα εσκαλόπ γίνονται από μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο, από άπαχο μοσχαράκι γάλακτος ή από το φιλέτο στήθους των πουλερικών.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
  • Βήμα 1ο-Κόψιμο

    Βήμα 1ο: Κόβουμε με κοφτερό ίσιο μαχαίρι για κρέατα υπολογίζοντας περίπου 200 γρ. για κάθε μερίδα.

  • Βήμα 2ο-Κόψιμο για ποπιέτες ή ρολάκια

    Βήμα 2ο: Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ποπιέτες-ρολάκια, κόβουμε σε ακόμα μικρότερα κομμάτια.

  • Βήμα 3ο-Μεβράνη

    Βήμα 3ο: Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια μεμβράνη, βάζουμε ενδιάμεσα το κρέας και χτυπάμε με το μπάτη από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό μέγεθος.

  • Βήμα 4ο-Χτύπημα

    Βήμα 4ο: Με τη μεμβράνη δεν λερώνουμε αλλά μπορεί να μας δυσκολέψει. Εναλλακτικά βάζουμε το κρέας στο ξύλο κοπής και χτυπάμε με το μπάτη με τον ίδιο τρόπο.

  • Βήμα 5ο-Ποπιέτες

    Βήμα 5ο: Αν θέλουμε να κάνουμε ποπιέτες-ρολάκια, βάζουμε τα εσκαλόπ στο ξύλο κοπής και από πάνω τη γέμιση.

  • Βήμα 6ο-Ποπιέτες δέσιμο

    Βήμα 6ο: Τέλος κόβουμε λίγο κορδόνι μαγειρικής και δένουμε τις ποπιέτες σφιχτά. Ψήνουμε όπως λέει η συνταγή μας.

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...