Δίπλες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ.
 
Βάζουμε όλα τα υλικά του α μείγματος στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο (όχι το σύρμα). Στην αρχή στη 2η ταχύτητα για 2 λεπτά και μετά στη 3η ταχύτητα μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστικότητα και να ξεκολάει από τα τοιχώματα του κάδου.
 
Για να δούμε αν είναι έτοιμη τη κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και αν έχει μικρές-μικρές τρυπίτσες είναι έτοιμη, διαφορετικά θέλει και άλλο ζύμωμα.
 
Αφαιρούμε τη ζύμη από το κάδο, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
 
Μόλις ξεκουραστεί την ανοίγουμε με μία σφολιατομηχανή ή με το πλάστη προσθέτοντας εξωτερικά στο ζυμάρι λίγο κόρν φλάουρ. Θέλουμε να κάνουμε τη ζύμη λεπτή περίπου 2-3 χιλιοστά.
 
Μόλις την ανοίξουμε κόβουμε σε κομμάτια ή φτιάχνουμε σχέδια της αρεσκείας μας και τα αφήνουμε σε ένα πανί για δέκα λεπτά σκεπάζοντάς τα με ένα άλλο.
 
Βάζουμε ηλιέλαιο να ζεσταθεί μέσα σε μία φριτέζα, να φτάσει στους 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τις δίπλες βάζοντάς τες μέσα λίγες-λίγες για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
 
Προσέχουμε να μην καούν, θέλουμε να ροδίσουν ελαφρά και τότε είναι έτοιμες.
 
Αποσύρουμε και τις αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν για ένα λεπτό.
 
Βάζουμε τις δίπλες σε μία πιατέλα και τους περιχύνουμε το μέλι, τα καρύδια, τη κανέλα και προαιρετικά λίγο ζάχαρη άχνη.
 
Τις κρατάμε μακρία από υγρασία, σκεπασμένες με σελοφάν.

Συστατικά

α μείγμα:
  • 650 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 5 αβγά
  • 150 ml. νερό
  • ½ κ. σούπας κοφτή μπέϊκιν πάουντερ
  • 30 ml. τσικουδιά ή ούζο
β μείγμα:
  • 100 γρ. καρύδια σπασμένα
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 κ. σούπας κανέλα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!