Μαύρο Σπαγγέτι από Μελάνι Σουπιάς με Γαρίδες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες με το κρασί και τα δαφνόφυλλα για 10-15 λεπτά.
 
Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις φυλάμε μαζί με μια κούπα  ζωμό.
 
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μαζί για 2 περίπου λεπτά.
 
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για ακόμη 3 λεπτά.
 
Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι μας τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι και τον ζωμό που φυλάξαμε από το βράσιμο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να μείνουν με την σάλτσα τους.
 
Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό κατά διαστήματα.
 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
 
Στο τέλος τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
 
Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
 
Καλή σας όρεξη...
 
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς η καλαμαριού
  • 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
  • 300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο λευκό κρασί
  • βασιλικό ψιλοκομμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!