Πικάντικο Κους-Κους με Κάρυ Κόλιανδρο Κολοκύθι Πιπεριά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κους-κους, του προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να το καλύψουμε και ένα δάχτυλο ακόμα. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο τριμμένο κόλιανδρο. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να πιει το νερό.
 
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τα κολοκύθια σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα κολοκύθια να σωταριστούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα δύο λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
 
Προσθέτουμε το κάρυ, το κόλιανδρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανο.
 
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα και μπαχάρι.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στο κους-κους ανακατεύοντας καλά.
 
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα....
 
Καλή σας όρεξη...
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 200 γρ. κους-κους
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
για τη σάλτσα με κολοκύθι:
  • 4 κολοκύθια
  • 2 πιπεριές κέρατο καυτερές
  • 4 πιπεριές μικρές τζούσκες
  • 1 κ. γλυκού κάρυ μέτριο
  • ½ κ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!