Πατ Α Φριρ - pate a frire
Η πατ α φρίρ είναι μία ζύμη-χυλός που τη φτιάχνουμε για να περάσουμε ένα τρόφιμο (ψάρι-λαχανικό-φρούτο-κρέας-κοτόπουλο), όταν θέλουμε να το κάνουμε τηγανιτό.
	 
	 
	1. Βασική Ζύμη:
	
	Ανακατεύουμε το αλέυρι (κοσκινισμένο), το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μπίρα και τους κρόκους των αβγών. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκά. 
Το συγκεκριμένο πατ α φρίρ θα το χρησιμοποιήσουμε για ψάρια και κρέατα που θα τηγανιστούν σε άφθονο λάδι.
Το συγκεκριμένο πατ α φρίρ θα το χρησιμοποιήσουμε για ψάρια και κρέατα που θα τηγανιστούν σε άφθονο λάδι.
	2. Ζύμη για λαχανικά:
	Βάζουμε σε ένα μπολ 125 γρ. αλέυρι, λίγο αλάτι, λίγο βούτυρο λιωμένο, ένα αβγό και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία διαυγής πάστα-ζύμη. 
Την παρασκευάζουμε περίπου μία ώρα πριν τη χρήση της.
Την παρασκευάζουμε περίπου μία ώρα πριν τη χρήση της.
Συστατικά
(για 1 κιλό τρόφιμα)Βασική Ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι
- 10 χλ. ελαιόλαδο
- 100 χλ. μπίρα
- 200 χλ. νερό χλιαρό
- 10 γρ. αλάτι
- 1 κρόκο αβγού
- 2 ασπράδια αβγου
Credits
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος- Παρατηρήσεις
- Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
        
        
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
- 
                        Μετατροπές ΜέτρωνΟι κυριότερες μετατροπές μέτρων.
- 
                                Γαστρονομικά Νέα  
- 
                                Ακολουθήστε μας
- 
                                Γλωσσάρι  
- 
                                Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις  
- 
                                Cooking Lessons in Athens  



 
                                                                 
                                 FACEBOOK
 FACEBOOK TWITTER
 TWITTER THE FOODPROJECT BLOG
 THE FOODPROJECT BLOG TUMBLR
 TUMBLR