Πατ Α Φριρ - pate a frire

Η πατ α φρίρ είναι μία ζύμη-χυλός που τη φτιάχνουμε για να περάσουμε ένα τρόφιμο (ψάρι-λαχανικό-φρούτο-κρέας-κοτόπουλο), όταν θέλουμε να το κάνουμε τηγανιτό.
 
1. Βασική Ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλέυρι (κοσκινισμένο), το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μπίρα και τους κρόκους των αβγών. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκά.
Το συγκεκριμένο πατ α φρίρ θα το χρησιμοποιήσουμε για ψάρια και κρέατα που θα τηγανιστούν σε άφθονο λάδι.
 
2. Ζύμη για λαχανικά:
Βάζουμε σε ένα μπολ 125 γρ. αλέυρι, λίγο αλάτι, λίγο βούτυρο λιωμένο, ένα αβγό και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία διαυγής πάστα-ζύμη.
Την παρασκευάζουμε περίπου μία ώρα πριν τη χρήση της.

Συστατικά

(για 1 κιλό τρόφιμα)

Βασική Ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 10 χλ. ελαιόλαδο
  • 100 χλ. μπίρα
  • 200 χλ. νερό χλιαρό
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 ασπράδια αβγου

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...