Γλωσσάρι
-
Α λα κρεμ – A la creme:
με κρέμα γάλακτος-αφρόγαλο-ανθόγαλοΛέγεται για σάλτσες που περιέχουν με κρέμα γάλακτος.
-
Α λα:Α λά. από το γαλλικό Α La που σημαίνει ‘’κατά τον τρόπο τών’’
πχ. Ρύζι α λα γκρέκ= Ρύζι κατά τον ελληνικό τρόπο.
-
Αμπατί: λαιμός, κεφάλι, φτερούγες, συκώτι και στομάχι από πουλερικά.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση - Άγουρο: Κρασί με υψηλή οξύτητα, δίνει την αίσθηση ενός άγουρου φρούτου.
-
Άνθος Αραβοσίτου ή Corn Flour: είναι η κορυφή του αλευριού του καλαμποκιού
-
Άλμη ή Σαλαμούρα:
Διάλυμμα μαγειρικού άλατος που χρησιμοποιείται για την υγρή αλιπάστωση τροφίμων.
Άλμη Επικάλυψης: συνήθως με ξερό αλάτι
Οξάλμη: άλμη μαριναρίσματος με ξύδι ή κράσί.
Σαλαμούρα: 10% αλάτι σύν νερό και καμμιά φορά λεμόνι.
Αλέξανδρος Γιώτης, Γλωσσάριο Μαγειρικής των εκδόσεων Les Livres Du Tourisme
-
Αροζέ (arroser): ξαναχύνω ελαφρώς, ραντίζω, διαβρέχω επάνω στο κρέας τον χυμό ή το λίπος του.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση -
Αντσούγια - Anchois - Anchovy:Είναι στην ουσία ο παστωμένος γαύρος, σε φιλέτα ή μη.
- Αλ Ντέντε: Κατά λέξιν ‘’στο δόντι’’ Λέγεται κυρίως για ζυμαρικά αλλά και τα λαχανικά, που έχουν μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατούν, να είναι ζωνανά, τραγανά.
-
Αγριοκέρασο - Merise - Wild Cherry:
Καρπός του δένδρου της οικογένειας των Ροδιδών, Prunus avium.
Σελίδα 1 από 2
επόμενη σελίδα
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens