Γλωσσάρι
-
Βάση ή απαρέϊγ: γέμιση, π.χ. ή γέμιση μίας τάρτας
-
Βερμούτ:Αρωματισμένα, γλυκά ή ξηρά κρασιά.
- Βράσιμο Λαχανικών (κανόνας): ότι φυτρώνει πάνω από τη γη- το βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό. Ότι φυτρώνει κάτω από τη γή, δηλαδή πατάτες, καρότα κ.τ.λ.- το βράζουμε από την αρχή του βρασμού, δηλαδή σε κρύο νερό).
-
Βρέξιμο: λέμε για το ελαφρύ σβήσιμο παρασκευών με ποτό ή χυμό ή ζωμό.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens