Γλωσσάρι

  • Βάση ή απαρέϊγ: γέμιση, π.χ. ή γέμιση μίας τάρτας
  • Βερμούτ:Αρωματισμένα, γλυκά ή ξηρά κρασιά.


  • Βράσιμο Λαχανικών (κανόνας): ότι φυτρώνει πάνω από τη γη- το βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό. Ότι φυτρώνει κάτω από τη γή, δηλαδή πατάτες, καρότα κ.τ.λ.- το βράζουμε από την αρχή του βρασμού, δηλαδή σε κρύο νερό).
  • Βρέξιμο: λέμε για το ελαφρύ σβήσιμο παρασκευών με ποτό ή χυμό ή ζωμό.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!