Γλωσσάρι
-
Φρικασέ:Από το γαλλικό "fricassee", εννοείται μία τηγανιά με πρώτες ύλες κρέας και λαχανικά ή χορταρικά που έχουν τσιγαριστεί και αυγοκόβονται.
Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
- Φάρσα ή γέμιση: προέρχεται από τη γαλλική λέξη farce (γέμιση), που με τη σειρά της προέρχεται από τη περσική γλώσσα (φαρσί). Είναι μία λέξη αποτέλεσμα της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Σάχη στο γάλλο Βασιλιά. Οι πέρσες μάγειρες μάλλον κάναν επίδειξη της τέχνης τους στα γεμιστά με ρύζι και η λέξη παρέμεινε.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens