Μπαστουνάκια Μελιτζάνας με Παρμεζάνα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια των 2 εκ. πάχος. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μελιτζάνας σέ ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και αλάτι και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία χαμηλή κατσαρόλα. Το λάδι είναι έτοιμο αφού ρίξουμε ένα μπαστουνάκι μελιτζάνας και αρχίσει να τσιτσιρίζει.
Σερβίρουμε μαζί με τις φέτες λεμονιού.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια των 2 εκ. πάχος. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μελιτζάνας σέ ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και αλάτι και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία χαμηλή κατσαρόλα. Το λάδι είναι έτοιμο αφού ρίξουμε ένα μπαστουνάκι μελιτζάνας και αρχίσει να τσιτσιρίζει.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο. Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το νερό, τα αλυρώνουμε και κατόπιν τα τινάζουμε για να φύγει το επιπλέον αλέυρι.
Τηγανίζουμε 4-6 μπαστουνάκια κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και μετά τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε μαζί με τις φέτες λεμονιού.
Tips:
Μπορούμε να τηγανίσουμε και να διατηρήσουμε ζεστές τις μελιτζάνες σε φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά πριν την ώρα του σερβιρίσματος.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 2 μελιτζάνες μεγάλες
- 300 χλ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 6 φέτες λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens