Ραβανί απλό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα ανάλογο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, σόδα, baking powder και βανίλλιες.
Χτυπάμε το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει.
Με ένα σύρμα χειρός δουλεύουμε κρόκους και ζάχαρη καλά και τους προσθέτουμε στο βιτάμ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το αλεύρι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη σε αναλογία 1 προς 1 και ζεσταίνοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε το ραβανί από το φούρνο.
Περιχύνουμε με το σιρόπι.
Χτυπάμε το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει.
Με ένα σύρμα χειρός δουλεύουμε κρόκους και ζάχαρη καλά και τους προσθέτουμε στο βιτάμ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το αλεύρι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη σε αναλογία 1 προς 1 και ζεσταίνοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε το ραβανί από το φούρνο.
Περιχύνουμε με το σιρόπι.
Συστατικά
- 2 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι
- 1 φλυτζ. ζάχαρη
- 1 φλυτζ. βιτάμ
- 5 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ. γλυκού baking powder
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 3 φλυτζ. ζάχαρη
- 3 φλυτζ. νερό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens