Μακαρόνια με Πέστο Βασιλικού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο απ΄ ότι λέει το πακέτο.

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ‘κορδόνι’, όπως στη μαγιονέζα, σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις τελείώσουμε με το ελαιόλαδο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ή αλάτι.

Ταυτόχροντα τα μακαρόνια μας πρέπει να είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε 4 λεπτά να κρυώσουν λίγο, τα βάζουμε στη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε (δείτε πώς στο βίντεο) και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
 

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πέστο βασιλικού:
  • 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
  • 80 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 80 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χοντρό αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 3 σκελ. σκόρδο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.