Φοντύ Τομάτας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες (όπως στο βίντεο) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το σχετικό βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες).
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά γίνουν τα κρεμμύδια διάφανα (σε αυτή τη φάση βγάζουν τη γλύκα τους). Προσθέτουμε τις τομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να γλασάρει, σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ζάχαρη.
Εάν ξεχαστούμε και μας πήξει πάρα πολύ η σάλτσα, τότε προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Συστατικά
- μισό κιλό τομάτες
- μισό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι μαύρο
- 10 γρ. πάστα τομάτας
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Διατροφικές Ετικέτες
Στις μέρες μας η αναγραφή των διατροφικών πληροφοριών ενός τροφίμου είναι πλέον υποχρεωτική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens