Ταλιατέλες με Χοιρινή Πανσέτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Αραιώνουμε το τοματοπελτέ σε λίγο νερό. Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμυδι μας και το ψιλοκόβουμε (δείτε βίντεο). Κόβουμε τη πανσέτα σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τη καυτερή πιπεριά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη πανσέτα και την αφήνουμε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα, μπορείτε να την αφησετε και παραπάνω ανάλογα με τα γούστα... Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά και το αφήνουμε να βράσει, θέλουμε νε εξατμιστεί σχεδόν η μισή ποσότητα των υγρών.

Προσθέτουμε τις τομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας για όσο χρόνο λέει το πακέτο.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τους προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα μας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πουδράροντας με το τυρί.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 4 τομάτες ώριμες
  • 20 γρ. πελτέ τομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 150 γρ. πανσέτα χοιρινή
  • ¼ φλυτζ. κρασί κόκκινο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • αλάτι
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τυρί κεφαλοτύρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.