Κουνουπίδι Γιαχνί
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Προετοιμάζουμε τις ντομάτες (δείτε Παρατηρήσεις) και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνουμε το κουνουπίδι το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τρώγετε κρύο ή ζεστό.
Αφαιρούμε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια που τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα. Κατόπιν τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Προετοιμάζουμε τις ντομάτες (δείτε Παρατηρήσεις) και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνουμε το κουνουπίδι το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τρώγετε κρύο ή ζεστό.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1,5 κιλό κουνουπίδι
- 3-4 ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens