Κουνουπίδι Γιαχνί

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αφαιρούμε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια που τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα. Κατόπιν τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Προετοιμάζουμε τις ντομάτες (δείτε Παρατηρήσεις) και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνουμε το κουνουπίδι το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τρώγετε κρύο ή ζεστό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1,5 κιλό κουνουπίδι
  • 3-4 ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!