Τηγανιά με Πράσο και Κεφαλογραβιέρα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χοιρινό σε κύβους των δύο εκατοστών περίπου. Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες (δείτε πως στο βίντεο) και τις πατάτες σε κυβάκια του ενός εκατοστού. Κόβουμε τη κεφαλογραβιέρα έπισης σε κυβάκια του ενός εκατοστού.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό. Προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας μαυρίσουν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί μέχρι να γίνει το κρέας και προσθέτουμε τη ρίγανη  (οσο πιο μικροκομμένο είναι το κρέας τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται).

Βουτάμε τη κεφαλογραβιέρα και τη πατάτα σε λίγο νερό και στη συνέχεια στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο ξεχωριστά μέχρι να γίνουν, πρώτα τις πατάτες και μετά το τυρί. Τα προσθέτουμε πάνω στη πρασοτηγανιά, τη τελευταία στιγμή για να μή μας πανιάσει το τυρί.

Σερβίρουμε σε πήλινο σκέυος.
 

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 1 ½ κιλό χοιρινή παντσέτα
  • 8 πράσα
  • 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζ. βούτυρο
  • 1/2 φλυτζ. κρασί λευκό
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 πατάτες
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι χοντρό
  • ρίγανη
  • πιπέρι φρέσκο


Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.