Οι Βάσεις της Κουζίνας
Άρθρα
-
Σάλτσα Μπεσαμέλ
Απαραίτητη και πολύ εύγευστη αυτή η μικρή γαλλιδούλα. Με αναλυτικές φωτογραφίες. -
Διάφορα Βούτυρα
Βούτυρο ελιάς, πομάν και άλλα, με βίντεο για να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να τα φτιάξετε. Με τη συνοδία μίας μπαγκέτας είναι ένα υπέροχο ορεκτικό. -
Ντιξέλ - duxelles
Το ντιξέλ το χρησιμοποιούμε για να σκεπάσουμε ένα ψάρι ή ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος παρασκευασμένο (δηλαδή έτοιμο-ψημένο ή βρασμένο), που θα το γκρατινάρουμε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά για να πάρει ωραίο χρώμα. -
Πατ Α Φριρ - pate a frire
Ζύμη-χυλός που φτιάχνουμε για να περάσουμε ένα τρόφιμο (ψάρι-λαχανικό-φρούτο-κρέας-κοτόπουλο), όταν θέλουμε να το κάνουμε τηγανητό. -
Ρου Άσπρο - Ξανθό - Σκούρο
Τρόπος για να μειωθεί ο όγκος μιας σάλτσας, ζωμού ή φον, ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο υγρό ή για να φτιάξουμε μία μπεσαμέλ. -
Σαλαμούρα - Saumure
Για τη διατήρηση τυριών, λαχανικών, κρεάτων και ψαριών. -
Ζωμός Λαχανικών
Απαραίτητος για μαγειρευτά, σούπες και σάλτσες. -
Κουρ-Μπουγιόν
Αρωματικός ζωμός αποκλειστικά για θαλασσινά, με θρεπτικά συστατικά. -
Ματινιόν - Matignon
Παρασκευή αρωματικών λαχανικών που χρησιμοποιείται για να εμπλουτίσουμε με θρεπτικά συστατικά σάλτσες, ζωμούς ή ένα κομμάτι κρέας. -
Βούτυρο Ελιάς
Δείτε σε βίντεο πώς φτιάχνεται το βούτυρο ελιάς. Ιδανικό ορεκτικό σε ψωμάκια μπαγκέτας.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens