Κονσομέ Απλό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μετά 3 ½ ώρες αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε το κονσομέ από σουρωτήρι και τουλουπάνι σιγά σιγά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, εκτός το κρεμμύδι.
Σε μία μπασίνα βάζουμε το κιμά, τα κομμένα λαχανικά, τα καρυκεύματα, τα ασπράδια αβγών και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα-μαρμίτα, προσθέτουμε κρύο το ζωμό και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγα σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή στο σημείο βρασμού να μή ξεπερνάει τους 85ο C για να μη μας θολώσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση, το καραμελώνουμε με λίγο ζάχαρη σε ένα τηγανάκι και το προσθέτουμε στο ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 3 – 3 ½ ώρες, ξαφρίζοντας με μία κουτάλα ανα διαστήματα μόνο το ζωμό. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μετά 3 ½ ώρες αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε το κονσομέ από σουρωτήρι και τουλουπάνι σιγά σιγά.
Τραβάμε με τη βοήθεια αποροφητικού χαρτιού τα λίπη από την επιφάνεια.
Διορθώνουμε τα καρυκεύματα.Συστατικά
(για 4 άτομα)- 300 γρ. κιμάς μόσχου άπαχος
- 3 λίτρα ζωμό βοδινό
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 πράσα
- 3 ρίζες σέλινο
- 2 τομάτες μέτριες
- 2 ασπράδια αβγών
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκοι πιπεριού
- 2-3 γαρύφαλλα
- αλάτι, πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΣχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens