Φον Άσπρο Μόσχου
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι και είναι έτοιμο.
Καθαρίζουμε, σπάμε και πλένουμε τα κόκαλα.
Ζεματίζουμε τα κόκαλα σε βραστό νερό και ταυτόχρονα κόβουμε τα αρωματικά λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.
Ξαφρίζουμε το ζωμό και προσθέτουμε το μπουκέ γκαρνί (δείτε φωτογραφίες), τα υπόλοιπα λαχανικά, το κρεμμύδι πικέ (δείτε τη φωτογραφία) και τα καρυκεύματα. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 2-3 ώρες.
Περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι και είναι έτοιμο.
Το χρησιμοποιούμε για παρασκευές κρεάτων, ζυμαρικών και σάλτσες.
Συστατικά
(για 5 λίτρα)- 2 κιλά κόκαλα μόσχου
- 5 λίτρα νερό
- 1 καρότο μεγάλο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 ρίζες σέλινο
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens