Κρεατόσουπα με Λαχανικά και Σελινόριζα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, κύβους των 2cm. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη σελινόριζα, το κολοκύθι, τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια και το πράσο σε ροδέλες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι το κρέας να βράσει, και ξαφρίζουμε κατα διαστήματα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, κύβους των 2cm. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη σελινόριζα, το κολοκύθι, τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια και το πράσο σε ροδέλες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι το κρέας να βράσει, και ξαφρίζουμε κατα διαστήματα.
Μετά από περίπου 50 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τη σελινόριζα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα γαρίφαλα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 600 γρ. σπαλομπριζόλα μόσχου
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- μισή ρίζα σέλινο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος)
- 4 πατάτες
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- λίγο θυμάρι
- 1-2 γαρύφαλλα
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Ζωμός Λαχανικών
Απαραίτητος για μαγειρευτά, σούπες και σάλτσες.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens