Μπακαλιάρος πατ-α-φρίρ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το μπακαλιάρο σε νερό ή γάλα να ξαλμυρίσει όλο το βράδυ και αλλάζουμε 3-4 φορές το νερό.

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές λωρίδες ή σε κύβους και τον βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και σουρώνουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη πατ-α-φρι ανακατεύοντας το αλεύρι, το κρόκο του αβγού, τη μπίρα, λίγο μαγιά και το αλάτι.

Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα χειρός ή στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα. Τέλος με μία κουτάλα τα προσθέτουμε στα προηγούμενα κάνοντας ένα χυλό. Ο χυλός δε πρέπει να είναι ούτε αραιός ούτε σφιχτός.

Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε στο μπακαλιάρο λίγο πιπέρι κόκκινο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο να μαριναριστούν.

Περνάμε το μπακαλιάρο από τη πατ-α-φρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τον τοποθετούμε σε απόρροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.


Συμβουλές: Δε πρέπει να βάλουμε πάρα πολλά κομμάτια μπακαλιάρου στο τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία και αντί να τηγανιστούν θα βράσουνε με αποτέλεσμα να γίνουν μαλακά. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τραγανό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
για τη πατ-α-φριρ:
  • 200 γρ. αλεύρι
  • ¼ φλυτζ. μπίρα
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • σπορέλαιο
  • λίγο μαγιά

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!