Μπακαλιάρος στο Φούρνο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κύβους των 2,5 εκ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις τομάτες, το σκόρδο και τις ελιές στα δύο.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις τομάτες, το σκόρδο, το νερό, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου μία ώρα.
15 λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, φροντίζοντας να καλυφθεί από τα υγρά του βρασμού, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κομμένες ελιές.
Ξαλμυρίζουμε καλά το μπακαλιάρο για μία μέρα στο ψυγείο, μέσα σε αλατισμένο νερό και αντικαθιστώντας το 3-4 φορές.
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κύβους των 2,5 εκ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις τομάτες, το σκόρδο και τις ελιές στα δύο.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις τομάτες, το σκόρδο, το νερό, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου μία ώρα.
15 λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, φροντίζοντας να καλυφθεί από τα υγρά του βρασμού, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κομμένες ελιές.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
- 4 πατάτες
- 4 τομάτες
- 4 σκελ. σκόρδο
- 12 ελιές
- μαϊντανό
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλυτζ. νερό
- 1 φλυτζ. κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Η Ιστορία του Βακαλάου ή Μπακαλιάρου
Ο υπέροχος, αγαπημένος, νοστιμότατος Βακαλάος και η Ιστορία του, το ταξίδι του από τους Βίκινγκς μέχρι την Ελλάδα
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens