Μπακαλιάρος στο Φούρνο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξαλμυρίζουμε καλά το μπακαλιάρο για μία μέρα στο ψυγείο, μέσα σε αλατισμένο νερό και αντικαθιστώντας το 3-4 φορές.

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κύβους των 2,5 εκ.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις τομάτες, το σκόρδο και τις ελιές στα δύο.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις τομάτες, το σκόρδο, το νερό, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου μία ώρα.

15 λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, φροντίζοντας να καλυφθεί από τα υγρά του βρασμού, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κομμένες ελιές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
  • 4 πατάτες
  • 4 τομάτες
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 12 ελιές
  • μαϊντανό
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζ. νερό
  • 1 φλυτζ. κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...