Χταποδάκι Κρασάτο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις τομάτες (δείτε φωτογραφίες) και τις ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με δύο φλυτζάνια νερό και το ξίδι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό. Το αποσύρουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τη τομάτα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.

Αφήνουμε να πάρει πάλι μία καλή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Το σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με ένα πιλάφι απλό.


Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ξίδι
  • 2 μεγάλες τομάτες ώριμες
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!