Κρεπίτσες με Σολωμό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αναμιγνύουμε τα υλικά της κρέπας σε μία μπασίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Περνάμε τη ζύμη από σουρωτήρι. Κάνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο μίγμα για να γίνουν λεπτές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε κάθε κρέπα απλώνουμε τυρί φιλαδέλφια, σολωμό και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Τα τυλίγουμε σαν πούρο και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ατομικές μπουκίτσες.
Καρφώνουμε μία οδοντογλυφίδα και αν θέλουμε κόβουμε λίγο σχοινόπρασο όπως στη φωτογραφία και ντεκοράρουμε.
Σε κάθε κρέπα απλώνουμε τυρί φιλαδέλφια, σολωμό και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Τα τυλίγουμε σαν πούρο και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ατομικές μπουκίτσες.
Καρφώνουμε μία οδοντογλυφίδα και αν θέλουμε κόβουμε λίγο σχοινόπρασο όπως στη φωτογραφία και ντεκοράρουμε.
Συστατικά
(για 4 άτομα)ζύμη κρέπας:
- 250 χλ. γάλα φρέσκο
- 120 γρ. αλεύρι
- 20 χλ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- λίγο αλάτι
- 100 γρ. τυρί Philadelphia
- 100 γρ. καπνιστό σολωμό
- λίγο σχοινόπρασο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens