Πώς ελέγχουμε τη φρεσκότητα των αβγών
Το αβγό για να είναι κατάλληλο για κατανάλωση πρέπει να είναι- φυσιολογικό
- υγιές
- φρέσκο
Για να μάθουμε αν τα αβγά που αγοράσαμε από την αγορά είναι φρέσκα μπορούμε κάνουμε δύο διαφορετικά πολύ απλά τέστ. Ο καθένας διαλέγει όποιο θέλει.
1. Το ένα είναι να βυθίσουμε το αβγό μέσα σε νερό:
- το φρέσκο αβγό είναι εφαπτόμενο και παράλληλο με το πάτο του ποτηριού
- το αβγό 2-3 ημερών σχηματίζει γωνία 30º με το πάτο του ποτηριού
- το αβγό 8 ημερών σχηματίζει γωνία 45º.
- το αβγό 15 ημερών σχηματίζει γωνία 60º.
- το αβγό πάνω από μήνα αιωρείται μέσα στο νερό και αργότερα επιπλέει.
2. Βύθιση σε νερό με 12% αλάτι. Για 500 χλ. νερό 60 γρ. αλάτι ανακατεμένα:
- το αβγό μίας ημέρας πέφτει στο πάτο του ποτηριού.
- το αβγό 3 ημερών αιωρείτε.
- το αβγο 4 ημερών επιπλέει.
Τα αβγά όταν τα αγοράζουμε από την αγορά ή το σουπερμάρκετ είναι σε μέρος δροσερό και όχι σε ψυγείο. Αν είναι σε ψυγείο δεν μπορεί να γίνει ο συγκεκριμένος έλεγχος.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens