Μπλίνις με Καπνιστό Σολωμό Νορβηγίας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλέυρι κοσκινισμένο, το αβγό, τη μαγιά αραιωμένη με λίγο χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο λιωμένο και το σπορέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μία ώρα να διογκωθεί.
Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπάμε ένα ασπράδι αβγού να γίνει σαν μαρέγκα και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά πριν συνεχίσουμε.
Σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο, βάζουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά στο μέγεθος που επιθυμούμε. Το ιδανικό είναι ένας κύκλος διαμέτρου 2 εκατοστών και για να γίνει πιο εύκολα μπορείτε να βάλετε στο τηγάνι μία φορμίτσα του μεγέθους που έχετε και να βάλετε το μίγμα μέσα της, έτσι πετυχαίνουμε και ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε πάνω στο κάθε μπλίνις ανάλογο κομμάτι σολωμού, λίγο χυμό λεμονιού και άνηθο ψιλοκομμένο. Επίσης μπορούμε να τα ντεκοράρουμε με φιλέτα λεμονιού ή ακόμα και λίγο μπρικ θα ταίριαζε. Τέλος μπορούμε να χτυπήσουμε και λίγο κρέμα γάλακτος με λίγο θυμάρι και να τη προσθέσουμε και αυτή πάνω στα μπλίνις, το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό.
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλέυρι κοσκινισμένο, το αβγό, τη μαγιά αραιωμένη με λίγο χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο λιωμένο και το σπορέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μία ώρα να διογκωθεί.
Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπάμε ένα ασπράδι αβγού να γίνει σαν μαρέγκα και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά πριν συνεχίσουμε.
Σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο, βάζουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά στο μέγεθος που επιθυμούμε. Το ιδανικό είναι ένας κύκλος διαμέτρου 2 εκατοστών και για να γίνει πιο εύκολα μπορείτε να βάλετε στο τηγάνι μία φορμίτσα του μεγέθους που έχετε και να βάλετε το μίγμα μέσα της, έτσι πετυχαίνουμε και ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε πάνω στο κάθε μπλίνις ανάλογο κομμάτι σολωμού, λίγο χυμό λεμονιού και άνηθο ψιλοκομμένο. Επίσης μπορούμε να τα ντεκοράρουμε με φιλέτα λεμονιού ή ακόμα και λίγο μπρικ θα ταίριαζε. Τέλος μπορούμε να χτυπήσουμε και λίγο κρέμα γάλακτος με λίγο θυμάρι και να τη προσθέσουμε και αυτή πάνω στα μπλίνις, το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 100 γρ. αλεύρι
- 130 χλ. γάλα
- 20 χλ. κρέμα γάλακτος
- 3 γρ. μαγιά
- αλάτι, ζάχαρη
- 10 χλ. σπορέλαιο
- 10 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό
- 200 γρ. καπνιστό σολωμό Νορβηγίας
- 3-4 κλωνάρια σχοινόπρασο
- άνηθο
- 2 λεμόνια
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΣχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens