Μακαρόνια με Κιμά στο Φούρνο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις τομάτες. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε (δείτε φωτογραφίες) και τις ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρολίτσα τις βράζουμε για λίγο με λίγο αλάτι και ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο.

Σε ένα άλλο, λίγο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε με το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (δείτε στο βίντεο πώς το ψιλοκόβουμε) και τον κιμά και λίγο αλάτι-πιπέρι και ένα φλυτζάνι τυρί τριμμένο. Μόλις το τυρί λιώσει , ρίχνουμε μέσα την μισή σάλτσα τομάτα και αφού ανακατέψουμε λίγο βγάζουμε το τηγάνι μας από την φωτιά.

Σε ένα τσουκάλι βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα ταψί βουτυρωμένο ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με το μείγμα του κιμά.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την άλλη μισή σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Προσθέτουμε από πάνω λίγα κομμάτια φρέσκο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου μισή ώρα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 4 κ. σούπας κοφτές βούτυρο η λάδι
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό κιμά από λάπα ή στηθοπλευρές
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Κιμάς

    Δείτε με αναλυτικές φωτογραφίες πώς κάνουμε μία εύκολη συνταγή κιμά για τα μακαρόνια μας ή για άλλα εδέσματα όπως κιμαδόπιτα.