Βήμα 1ο: Αφαιρούμε όσες σκελίδες σκόρδο θέλουμε να καθαρίσουμε και τις βάζουμε σε ξύλο κοπής. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μαχαίρί του chef ή μία μεγάλη επιφάνεια.
Βήμα 2ο: Φέρνουμε το μαχαίρι πάνω από το σκόρδο και το κρατάμε με τη λεπίδα προς το μέρος μας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Βήμα 3ο: Με την επιφάνεια του μαχαιριού ασκούμε στο σκόρδο κατακόρυφη πίεση έτσι ώστε η φλούδα του να "ξεκολλήσει". Με τα χέρια μας την αφαιρούμε και εν συνεχεία κόβουμε το σκόρδο όπως μας λέει η συνταγή.
Στην περίπτωση που θέλουμε να αρωματίσουμε ένα φαγητό με σκόρδο ή να ψήσουμε το σκόρδο στο φούρνο, το κόβουμε ολόκληρο στη μέση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.