Η Ιστορία του χάρτινου φίλτρου

Έτος 1908 κάπου στη Δρέσδη της Γερμανίας όπου μία συνηθισμένη γυναίκα έφτιαχνε τον καφέ της, τότε που έπρεπε ο αλεσμένος καφές να βράζεται και να περνάει από φίλτρα φτιαγμένα από λινό ύφασμα.

Αλλά ο καφές δεν της άρεσε γιατί της άφηνε μία πικρίλα, κάτι όμως που την έκανε να ψάξει να βρεί τρόπο τέτοιο, ώστε να την εξαφανίσει...

Έκανε πολλές δοκιμές, αυτό το ανήσυχο πνεύμα, μέχρι που σκέφτηκε να δοκιμάσει στυπόχαρτο, το χαρτί που στέγνωναν το μελάνι γραφής και που ακόμα χρησιμοποιείται για να αφαιρούμε διάφορους λεκέδες από τα ρούχα.

Πήρε λοιπόν λίγο χαρτί από το σημειωματάριο του γιού της, το έκανε σαν χωνί και πέρασε τον καφέ από μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που αμέσως σκέφτηκε ότι αν κατάφρνε να βγάλει την ιδέα της στο εμπόριο, κάτι θα κέρδιζε.
Στις 8 Ιουλίου κατωχύρωσε τη πατέντα της και άνοιξε μία μικρή επιχείρηση κατασκευής χάρτινων φίλτρων με το τίτλο Melitta Bentz company.

Η εταιρεία της έχει ακόμα μεγάλο ρόλο στη παγκόσμια αγορά των αναλώσιμων καφέ και μηχανών.

Θα περάσουν σχεδόν 50 χρόνια μέχρι να ανοίξει η δεύτερη εταιρεία του ίδιου κλάδου, η Bunn, που με τη σειρά της και αυτή θα καινοτομίσει και θα φτιάξει την πρώτη αυτόματη μηχανή φίλτρου το 1963, που κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα.

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!