Βούτυρο Μαιτρ Ντ' Οτέλ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε μισή ώρα να μαλακώσει.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στίβουμε το λεμόνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και με μία σπάτουλα τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το βούτυρο. Κλείνουμε και από τις δύο πλευρές και διατηρούμε στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά: Το βούτυρο μαιτρ ντ' οτέλ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια, να σωτάρουμε μανιτάρια ή να τηγανίσουμε ένα φιλέτο μόσχου. Μπορούμε επίσης, να το αλέιψουμε σε μικρά ψωμάκια από μπαγκέτα, που τα έχουμε περάσει για δύο λεπτά από το φούρνο φτιάχνοντας έτσι ένα ωραίο ορεκτικό.
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε μισή ώρα να μαλακώσει.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στίβουμε το λεμόνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και με μία σπάτουλα τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το βούτυρο. Κλείνουμε και από τις δύο πλευρές και διατηρούμε στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά: Το βούτυρο μαιτρ ντ' οτέλ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια, να σωτάρουμε μανιτάρια ή να τηγανίσουμε ένα φιλέτο μόσχου. Μπορούμε επίσης, να το αλέιψουμε σε μικρά ψωμάκια από μπαγκέτα, που τα έχουμε περάσει για δύο λεπτά από το φούρνο φτιάχνοντας έτσι ένα ωραίο ορεκτικό.
Συστατικά
- βούτυρο
- μαϊντανό
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- χυμό λεμονιού
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens