Σαλάτα Ζυμαρικών με Σολωμό, Άνηθο και Κρεμμυδάκι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αφαιρούμε τα κόκαλα από το σολωμό και τον πλένουμε καλά. Σε ένα ανάλογο ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, από πάνω το σολωμό, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180º C. Αποσύρουμε από το φούρνο και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο λέει το πακέτο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμυδάκι και το ψιλοκόβουμε όπως και τον άνηθο. Τα βάζουμε σε μία μπασίνα.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη sause. Βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, προαιρετικά λίγο λεμόνι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία σαλατιέρα, τη σάλτσα με τον άνηθο και σπάμε μέσα το σολωμό.

Έτοιμη.

Καλή σας όρεξη...




Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 φιλέτο σολωμού
  • 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ¼ ματσάκι άνηθο
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά: λεμόνι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Ελαιόλαδο και Υγεία

    Ελαιόλαδο και Υγεία. Ένα άρθρο από τη Κλινικό Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Ελπίδα Βουτσαδάκη.