Βήμα 1ο: Κόβουμε με κοφτερό ίσιο μαχαίρι για κρέατα υπολογίζοντας περίπου 200 γρ. για κάθε μερίδα.
Βήμα 2ο: Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ποπιέτες-ρολάκια, κόβουμε σε ακόμα μικρότερα κομμάτια.
Βήμα 3ο: Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια μεμβράνη, βάζουμε ενδιάμεσα το κρέας και χτυπάμε με το μπάτη από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό μέγεθος.
Βήμα 4ο: Με τη μεμβράνη δεν λερώνουμε αλλά μπορεί να μας δυσκολέψει. Εναλλακτικά βάζουμε το κρέας στο ξύλο κοπής και χτυπάμε με το μπάτη με τον ίδιο τρόπο.
Βήμα 5ο: Αν θέλουμε να κάνουμε ποπιέτες-ρολάκια, βάζουμε τα εσκαλόπ στο ξύλο κοπής και από πάνω τη γέμιση.
Βήμα 6ο: Τέλος κόβουμε λίγο κορδόνι μαγειρικής και δένουμε τις ποπιέτες σφιχτά. Ψήνουμε όπως λέει η συνταγή μας.