Πατάτες Τζάκετ με Γιαούρτι

Πλένουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Στην κάτω πλευρά τους κόψτε τις για να κάνετε μια έδρα.

Τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 με 1 ½ ώρα (ή στα κάρβουνα).

Προσθέτουμε στο γιαούρτι αλάτι και πιπέρι.

Για να δούμε αν είναι έτοιμες, τις τρυπάμε με ένα καλαμάκι ή μία οδοντογλυφίδα και αν είναι μαλακές τότε είναι έτοιμες. Αποσύρουμε από τον φούρνο ή από τα κάρβουνα.

Χαράζουμε τις πατάτες σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι στο επάνω μέρος. Με τον αντίχειρα και τον δείκτη και των δύο χεριών μας τις πιέζουμε στη βάση για να ανοίξουν.

Γεμίζουμε με γιαούρτι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μία συνταγή απλή, εύκολη και δροσιστική. Ιδανική για το καλοκαιράκι, γίνεται στον φούρνο αλλά και στα κάρβουνα.

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες μέτριες
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι κ.π.
  • Πιπέρι λευκό κ.π.

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Λατινοαμερικάνικη Φιέστα

    Με έντονα χρώματα όπως τιρκουάζ, πράσινο του μοσχολέμονου και κίτρινο του λεμονιού. Πικάντικες, ξινές και ενίοτε γλυκές γεύσεις που μοιάζουν σύνθετες αλλά στην ουσία είναι πολύ απλές.