Προετοιμάζοντας τις Ντομάτες

Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες
Ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους ντομάτες. Μια εύκολη διαδικασία και απαραίτητη, ειδικά για εστιατόρια, λόγω στομαχικών διαταραχών που δημιουργεί η φλούδα και τα σπόρια της ντομάτας σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
  • Βήμα 1

    Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες
  • Βήμα 2

    Σημαδεύουμε ένα μικρό σταυρό στη βάση της κάθε ντομάτας
  • Βήμα 3

    Βυθίζουμε τις ντομάτες σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 10-20 δευτερόλεπτα. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν. Επίσης μπορούμε να τις βάλουμε σε μπολ με κρύο νερό
  • Βήμα 4

    Αφαιρούμε τη φλούδα
  • Βήμα 5

    Αν μία συνταγή μιλάει για την αφαίρεση των σπόρων της ντομάτας, τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!