Τηγανιτή Τορτίγια με Γαλοπούλα και Μανιτάρια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε λίγο λάχανο και τρίβουμε στο τρίφτη λίγο καρότο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Γεμίζουμε τη τορτίγια με το τυρί, τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια.
Στο λίγο λαδάκι που έχει περισσέψει τοποθετούμε τη τορτίγια, σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ταυτόχρονα αναμειγνύουμε το καρότο, το λάχανο και τη μαγιονέζα.
Αποσύρουμε τη τορτίγια από τη φωτιά, ανοίγουμε και γεμίζουμε με τις ντομάτες, τη σαλάτα λάχανο-καρότο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξη.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε λίγο λάχανο και τρίβουμε στο τρίφτη λίγο καρότο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Γεμίζουμε τη τορτίγια με το τυρί, τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια.
Στο λίγο λαδάκι που έχει περισσέψει τοποθετούμε τη τορτίγια, σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ταυτόχρονα αναμειγνύουμε το καρότο, το λάχανο και τη μαγιονέζα.
Αποσύρουμε τη τορτίγια από τη φωτιά, ανοίγουμε και γεμίζουμε με τις ντομάτες, τη σαλάτα λάχανο-καρότο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξη.
Συστατικά
- 1 πίτα τορτίγια
- 2 φέτες κασέρι
- 2 φέτες γαλοπούλα
- 3 μανιτάρια λευκά σε φέτες
- μισή ντομάτα σε φέτες
- λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
- λίγο καρότο ψιλοκομμένο
- μαγιονέζα
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens