Scrambled Eggs με Μανιτάρια και Τοματίνια

Προετοιμαζόμαστε φτιάχνοντας ένα καφέ της αρεσκείας μας.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα με μία πετσέτα. Κάνουμε τις φέτες του τοστ σε κρουτόν αφαιρώντας την εξωτερική κρούστα και κατόπιν κόβοντάς τα σε τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρουτόν και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Ταυτόχρονα σε μία μεσσαία κατσαρόλα ρίχνουμε 1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο, τα αβγά (με κρύο το λάδι-αυτό είναι το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής), ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά μας να γίνουν όπως στη φωτογραφία.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Τα κρουτόν μέχρι τώρα πρέπει να είναι έτοιμα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα τοματίνια για 2-3 λεπτά με μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ίσιο πιάτο και τρώμε.

Καλή σας όρεξη...


Μικρά Μυστικά: Τα αβγά scrumble κανονικά γίνονται με βούτυρο.

Συστατικά

(για 2 άτομα)
  • 4 αβγά
  • 3 φέτες του τόστ με λίγο ελαιόλαδο
  • 8 τοματίνια
  • 4-5 μανιτάρια λευκά
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!