Μπανάνες Φλαμπέ με Σαντιγύ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σαντιγύ χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα (όπως στο βίντεο) ή στο μίξερ. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Σε άνα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το amaretto και φλαμπάρουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε και τις βάζουμε σε πιάτο.
Παίρνουμε τη σαντιγύ και της προσθέτουμε μία κ. σούπας μελάσα, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βάζουμε δίπλα από τις μπανανές όσο σαντιγύ θέλει ο καθένας, πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και πασπαλίζουμε και με λίγο αμύγδαλο φιλέ.
Καλή σας όρεξη...
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σαντιγύ χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα (όπως στο βίντεο) ή στο μίξερ. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Σε άνα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το amaretto και φλαμπάρουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε και τις βάζουμε σε πιάτο.
Παίρνουμε τη σαντιγύ και της προσθέτουμε μία κ. σούπας μελάσα, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βάζουμε δίπλα από τις μπανανές όσο σαντιγύ θέλει ο καθένας, πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και πασπαλίζουμε και με λίγο αμύγδαλο φιλέ.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4-6 μπανάνες
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ. σούπας μελάσα
- λίγο ζάχαρη άχνη
- κανέλα
- αμύγδαλο φιλέ
- 1 φλυτζ. amaretto
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος ΞεπαπαδάκηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens