Πατατούλες με Τρίμα Αυγοτάρχου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βγάζουμε το αυγοτάραχο από το ψυγείο, το τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα ώστε να μαλακώσει το κερί και να μπορούμε να το κόψουμε ευκολότερα.

Κόβουμε το κομμάτι αυγοτάραχο που θα χρειαστούμε, αφαιρούμε το προστατευτικό κερί και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά με ένα σφουγγάρι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.

Όπως είναι ζεστές τους προσθέτουμε το τρίμα του αυγοτάραχου, τις σκάβουμε ελαφρά και τις αφήνουμε για δύο λεπτά ώστε να τραβήξει τα αρώματα.

Προσθέτουμε τις φέτες του αυγοτάραχου, το βασιλικό και είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 8 πατατούλες baby
  • 8 λεπτές φέτες αυγοτάραχο
  • 1 κ. σούπας τρίμα αυγοτάραχο
  • 1 κ. γλυκού πέστο βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο
     

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!