Πατατούλες με Τρίμα Αυγοτάρχου
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βγάζουμε το αυγοτάραχο από το ψυγείο, το τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα ώστε να μαλακώσει το κερί και να μπορούμε να το κόψουμε ευκολότερα.
Κόβουμε το κομμάτι αυγοτάραχο που θα χρειαστούμε, αφαιρούμε το προστατευτικό κερί και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά με ένα σφουγγάρι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
Όπως είναι ζεστές τους προσθέτουμε το τρίμα του αυγοτάραχου, τις σκάβουμε ελαφρά και τις αφήνουμε για δύο λεπτά ώστε να τραβήξει τα αρώματα.
Προσθέτουμε τις φέτες του αυγοτάραχου, το βασιλικό και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη...
Βγάζουμε το αυγοτάραχο από το ψυγείο, το τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα ώστε να μαλακώσει το κερί και να μπορούμε να το κόψουμε ευκολότερα.
Κόβουμε το κομμάτι αυγοτάραχο που θα χρειαστούμε, αφαιρούμε το προστατευτικό κερί και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά με ένα σφουγγάρι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
Όπως είναι ζεστές τους προσθέτουμε το τρίμα του αυγοτάραχου, τις σκάβουμε ελαφρά και τις αφήνουμε για δύο λεπτά ώστε να τραβήξει τα αρώματα.
Προσθέτουμε τις φέτες του αυγοτάραχου, το βασιλικό και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 8 πατατούλες baby
- 8 λεπτές φέτες αυγοτάραχο
- 1 κ. σούπας τρίμα αυγοτάραχο
- 1 κ. γλυκού πέστο βασιλικού
- ελαιόλαδο
-
πιπέρι φρέσκο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος ΞεπαπαδάκηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens