Σαβόρο από τη Τήνο
Το συγκεκριμένο πιάτο θα το βρούμε εκτός απο τις Κυκλάδες και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Όπου αντί για πετιμέζι, στη σάλτσα, βάζουνε σταφίδες.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Κρατάμε λίγο λάδι από το τηγάνισμα στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι για να πάρει άρωμα το λάδι. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξίδι και μετά ένα λεπτό προσθέτουμε το πετιμέζι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 4-5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Το τρώμε και ζεστό και κρύο.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε τα ψάρια. Τους προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο (λίγα-λίγα) και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Κρατάμε λίγο λάδι από το τηγάνισμα στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι για να πάρει άρωμα το λάδι. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξίδι και μετά ένα λεπτό προσθέτουμε το πετιμέζι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 4-5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Το τρώμε και ζεστό και κρύο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1,5 κιλό κουτσομούρες ή μπαρμπούνια
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 8 σκελ. σκόρδο
- αλεύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 3-4 κλων. θυμάρι
- ½ φλιτζ. ξίδι
- ½ φλιτζ. πετιμέζι
- λίγο λάδι από το τηγάνισμα
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος ΞεπαπαδάκηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens