Ποντ-Νεφ Μελιτζάνας με Κεφαλογραβιέρα και Ξύσμα Λεμονιού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια ποντ-νεφ, δηλαδή ακρίβως όπως κόβουμε τις πατάτες για να τις κάνουμε τηγανιτές αλλά λίγο πιο μεγάλα κομμάτια.
Τις αλευρώνουμε καλά και ταυτόχρονα βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο κόσκινο και τις κοσκινίζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι αρκετά, βάζουμε τις μελιτζάνες λίγες-λίγες να τηγανιστούν. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε κεφαλογραβιέρα τριμμένη, λίγο ξύσμα λεμονιού και τις τρώμε ζεστές όχι καυτές.
Καλή σας όρεξη...
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
- 70 γρ. αλέυρι
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 60 γρ. κεφαλογραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens