Κολοκυθόσουπα με Τζίντζερ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τη κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τη κολοκύθα και ανακατεύουμε διαρκώς για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, το αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ.
Το βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
Περνάμε τη σούπα από ένα μεγάλο σουρωτήρι πιέζοντας με μία κουτάλα για να βράλουν τα λαχανικά όλους τους χυμούς τους. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός.
Ξαναβάζουμε τη σούπα στη κατσαρόλα. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σιγά-σιγά. Βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε ντεκοράροντας αν θέλουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρέσκο κρεμμύδι.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τη κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τη κολοκύθα και ανακατεύουμε διαρκώς για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, το αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ.
Το βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
Περνάμε τη σούπα από ένα μεγάλο σουρωτήρι πιέζοντας με μία κουτάλα για να βράλουν τα λαχανικά όλους τους χυμούς τους. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός.
Ξαναβάζουμε τη σούπα στη κατσαρόλα. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σιγά-σιγά. Βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε ντεκοράροντας αν θέλουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρέσκο κρεμμύδι.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 400 γρ. κολοκύθα
- 1 πράσο (το λευκό μέρος)
- 30 γρ. αλέυρι
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- τζίντζερ σκόνη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 10 κλωνάρια σχοινόπρασο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens