Σούπα Μπρόκολο με Λάδι Τρούφας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου με ένα μικρό ίσιο κοφτερό μαχαίρι από τη βάση του.
Βάζουμε το νερό με το αλάτι και το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε το μπρόκολο.
Βράζουμε και μόλις μαλακώσει το μπρόκολο, μετά 3-4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το μπρόκολο στο μπλέντερ του μίξερ μαζί με 200 ml. νερό από το βρασμό για κάθε μερίδα.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ελαφρώς πηχτή σούπα. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, περιχύνουμε σε κάθε μερίδα από μία κ. γλυκού λάδι τρούφας, πασπαλίζουμε με πάπρικα και τρώμε...
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 3 μπρόκολα
- 2 λίτρα νερό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας αλάτι για το βρασμό
- 4 κ. γλυκού λάδι τρούφας
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- πάπρικα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens