Σούπα Μπρόκολο με Λάδι Τρούφας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου με ένα μικρό ίσιο κοφτερό μαχαίρι από τη βάση του.
 
Βάζουμε το νερό με το αλάτι και το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε το μπρόκολο.
 
Βράζουμε και μόλις μαλακώσει το μπρόκολο, μετά 3-4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Βάζουμε το μπρόκολο στο μπλέντερ του μίξερ μαζί με 200 ml. νερό από το βρασμό για κάθε μερίδα.
 
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ελαφρώς πηχτή σούπα. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
 
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, περιχύνουμε σε κάθε μερίδα από μία κ. γλυκού λάδι τρούφας, πασπαλίζουμε με πάπρικα και τρώμε...
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 3 μπρόκολα
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας αλάτι για το βρασμό
  • 4 κ. γλυκού λάδι τρούφας
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • πάπρικα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!