Bruschetta με Αυγοτάραχο και Καππαρόφυλλα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βγάζουμε από το ψυγείο το αυγοτάραχο, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι όσο θα χρειαστούμε, αφαιρούμε το κερί και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο το αυγοτάραχο, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι όσο θα χρειαστούμε, αφαιρούμε το κερί και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20λεπτά.
Βάζουμε στις φέτες του ψωμιού λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Αποσύρουμε.
Έτσι όπως είναι ζεστές προσθέτουμε λίγο μαγιονέζα, γαύρο, καππαρόφυλλο (που το έχουμε κόψει στα τέσσερα), μία φέτα αυγοτάραχο και το κόκκινο πιπέρι.
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 8-12 λεπτές φέτες ψωμιού
- 8-12 γαύρους φιλέτο
- 4 καππαρόφυλλα
- 8-12 λεπτές φέτες αυγοτάραχο
- μαγιονέζα
- πιπέρι κόκκινο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Trikalinos Παραδοσιακό Αυγοτάραχο
Ένα ντοκυμαντέρ για το παραδοσιακό αυγοτάραχο Τρικαλινός. Ίσως το πιο τιμημένο ελληνικό προϊόν στο εξωτερικό.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens