Θεσπέσιο Σουφλέ Σοκολάτας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας και ζυγίζουμε όλα τα υλικά μας σωστά.
Σερβίρουμε ζεστά...
Καλή σας όρεξη...
Κάνουμε ένα μπεν-μαρί και λιώνουμε τη κουβερτούρα, μαζί με το βούτυρο και προς το τέλος προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας διαρκώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα πρώτα στη 1η ταχύτητα για ένα λεπτό και μετά στη 3η μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε βροχηδόν τα 250γρ. ζάχαρη και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα στη 1η ταχύτητα. Αποσύρουμε και βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε τους κρόκους στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε για 1 λεπτά στη 1η ταχύτητα και συνεχίζουμε στη τρίτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με βούτυρο τα ατομικά φορμάκια και κατόπιν με λίγο ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα ¾ του ύψους.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Τα πρώτα 20 λεπτά δεν ανοίγουμε το φούρνο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 10 άτομα)
μείγμα Α:
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 4 κ. σούπας κακάο
μείγμα Β:
- 15 αβγά (τα ασπράδια)
- 250 γρ. ζάχαρη
μείγμα Γ:
- 6 κρόκοι αβγών
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens