Χωριάτικη Πίτα με Φέτα Γραβιέρα και Λιαστή Ντομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη με τα υλικά για το φύλλο, και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
 
Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε το φύλλο με το πλάστη. Κατόπιν το φορμάρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πηρούνι.
 
Βράζουμε τις λιαστές ντομάτες για 1-2 λεπτά και τις κόβουμε σε κομματάκια. Ξεκινάμε να βάζουμε τη γέμιση στη πίτα ξεκινώντας με τη τριμμένη ντομάτα, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη γραβιέρα και το θυμάρι.
 
Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο του φούρνου, χωρίς αέρα, στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
 
Καλή σας όρεξη…
 

Συστατικά

(για ένα ταψί)
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 χλ. ελαιόλαδο
  • 250 χλ. νερό
  • αλάτι
  • λίγο ξίδι
 
για τη γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 2 ντομάτες τριμένες στο τρίφτη
  • 6-7 λιαστές ντομάτες
  • θυμάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...