Ντοματίνια Γεμιστά με Αλμυρή Σαντιγύ Κεφαλογραβιέρας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε τα ντοματίνια και με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι.
Με ένα πολύ μικρό κουταλάκι ή με ένα μαχαίρι παριζιέν αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία σχάρα για να στραγγίξουν.
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χρυπάμε στη 3η ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το κεφαλοτύρι τριμμένο στο τρίφτη και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη σαντιγύ τυριού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ντοματίνια δινοντάς τους ταυτόχρονα και ένα ωραίο σχήμα.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 20 ντοματίνια μεγάλα ώριμα
για τη σαντιγύ τυριού:
- 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
- 10 κλωνάρια σχοινόπρασο
- 50 γρ. κεφαλοτύρι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- πιπέρι καγιέν
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens